Wednesday, 14 December 2016 10:23
Keskustelua konttorin perustamisesta Norjaan

Velkommen! Tervetuloa seuraamaan Nordic Gateway-projektiryhmän blogia! Tämän blogin tarkoituksena on seurata meidän työtämme Norjassa ja Ruotsissa. Blogi sisältää muistiinpanoja ja huomionarvoisia seikkoja siitä, millaista on etabloitua Norjaan ja perustaa konttori sinne sekä luoda verkostoja eri toimialoilla. Täällä blogissa kirjoittelevat vuorotellen Riikka ja Katja Viexpolta, Lasse ja Olav VASEK:stä sekä Johan Yrkesakademinilta.

Viime kokouksessa päätettiin siis Nordic Gateway-projektin historian ensimmäisestä pop-up-toimiston perustamisesta Stavangeriin. Kohdekaupungiksi valikoitui Stavanger oikeastaan sen vuoksi, että se on kooltaan sopiva, siellä on sopivaa teollisuutta ja siellä on meille entuudestaan hyviä kontakteja, joiden apu tulee varmasti vielä olemaan korvaamatonta, kunhan pääsemme syventymään kunnolla toimiston perustamisen kiemuroihin.

Nordic Gateway-projektiryhmä kokoontui tänään jälleen Yrkesakademinilla. Edellisessä kokouksessa päätettyjä asioita vietiin eteenpäin ja nyt näyttäisi siltä, että ajatus pop-up-toimiston perustamisesta Stavangeriin konkretisoituu toden teolla.

Ensimmäinen askel kohti Norjaan etabloitumista oli ottaa yhteyttä Stavanger Næringsforeningeniin, eli paikalliseen kauppakamariin, jonka strategiajohtajana työskentelevä Inger on meille tuttu jo muutamien vuosien takaa. Hän on aina valmis antamaan hyviä vinkkejä siitä, mistä erinäisistä asioista kannattaa kysellä, ketä kannattaa tavata ja kontaktoida ja miten asioita kannattaa viedä parhaiten eteenpäin. Erittäin arvokas paikallinen kontaktihenkilö siis.

Inger innostui ideastamme perustaa pop-up-toimisto kuukaudeksi juuri Stavangeriin, koska ajatus on uusi ja erilainen ja se varmasti toimii Stavangerin kaltaisessa kaupungissa, jossa öljy- ja kaasuteollisuuden vuoksi on totuttu niin sanottuihin lyhytaikaisratkaisuihin, eli ihmisiä menee ja tulee tasaisin väliajoin. Näin ollen toimistotilan vuokraaminen kuukaudeksi Stavangerista sekä majoituksen järjestäminen kyseiselle ajankohdalle pitäisi olla helppo tehtävä. Ingeriltä saimmekin tietoa myös siitä, millaisia toimistotiloja on tarjolla ja missä. Hän kehotti pohtimaan tarkasti myös sitä, haluammeko väliaikaistoimistomme sijaitsevan siellä, missä yritykset ovat, vai priorisoimmeko mieluummin esimerkiksi kaupungin keskustaa, jossa kenties saisimme muunlaista näkyvyyttä. Tietysti asetimme tilalle muutamia omia kriteerejä, koska tarvetta on mm. neuvotteluhuoneelle.

Koska aika kuluu ja helmikuu on yhtäkkiä jo aivan nurkan takana: ei muuta kuin pyörät pyörimään!

Seuraavaksi suuntaamme Johanin kanssa pikavisiitille Stavangeriin, jossa käymme paikan päällä katsastamassa sopivia toimistotiloja. Sitten nähdään, missä avautuu Nordic Gateway-pop-up-toimisto helmikuussa 2017.

Riikka

Contacts

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektledare
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Viexpo