Tuesday, 19 February 2019 12:34
Neuvotteluvinkkejä!

Nordic Gatewayn koulutussarja jatkui Pietarsaaressa Viexpolla 19.2., kun Riitta Eivergård Pragmator Management Ab:sta avasi koulutuksen osallistujille kuinka parhaiten onnistua ruotsin markkinoilla, kun ollaan päästy neuvottelupöytään asti. Toki kannattaa muistaa, että neuvottelujahan me käymme jatkuvasti, huomaamattammekin. Kannattaa myöskin olla yleistämättä liiaksi, kaikki ruotsalaiset ovat yhtä vähän samanlaisia kuin kaikki suomalaiset, joten kaikki stereotypiat eivät sovi lahden kummallekaan puolelle sovellettaviksi sellaisinaan.

Tärkeintä neuvottelutilanteessa, ja ylipäätään kontaktissa potentiaaliseen asiakkaaseen, on kuunnella. Kuuntele, älä vain kuule. Jotta pystyisit asettamaan potentiaaliselle asiakkaalle juuri ne oikeat kysymykset, on tärkeää käyttää kuuntelussa kaikkia aisteja, mikä on asiakkaan tarve ja toivomukset, vai onko heille mahdollista luoda tarve? Vastapuolesta kannattaa ottaa selville niin paljon kuin mahdollista, ja keskustelussa kannattaa laittaa välillä jäitä hattuun, hiljaisuus ei missään nimessä ole vaarallista, vaan antaa molemmille osapuolille mahdollisuuden suunnitella eteenpäin, miettiä taktiikkaansa, sopeutua kuulemaansa. Sopeutuminen tilanteeseen onkin menestyksen yksi avain, huomaa toisen vahvuudet ja opi niistä, käytä niitä. Neuvottelussa molemmat osapuolet haluavat voittaa, mutta mikä on voitto? Tätä kannattaa pohtia. Molempien osapuolten on voitava tuntea voittaneensa jotakin, jotta neuvottelu olisi menestyksekäs. Silloin kun molemmat voittavat, ovat molemmat tyytyväisiä tulokseen ja täytäntöönpano on mielekästä. Kannattaa ottaa huomioon maidemme hieman eri tavat tehdä päätöksiä, kunnioittaa toisen tapaa luoda luottamus ja yhteys ja jälleen kerran, sopeuttaa oma toimintatapa ja olettamukset kontekstiin. Verkostoja luodessa, ole henkilökohtainen! Meillä on Pohjanlahden molemmin puolin samat yhteiset perusarvot, joka kannattaa muistaa. Huumorin käyttökään ei ole kiellettyä, toisen osapuolen nauramaan saaminen avaa ilmatilaa ja luo yhteistä pohjaa.

Kuinka neuvottelut sitten sujuivat? Mihin olit tyytyväinen? Mitä olisit voinut tehdä paremmin ja mitä oppeja otat mukaasi seuraavalle kerralle? Ja kun suhteet on luotu, on ensiarvoisen tärkeää pitää niistä huolta, olla yhteydessä, huolimatta lopputuloksesta!

Ja kaikessa mitä teet, muista aina, että myyt omaa brändiäsi joka hetki, jokaisessa vuorovaikutustilanteessa. Millaisena haluat asiakkaiden, potentiaalisten asiakkaiden ja muiden kontaktien pitävän sinua? Millaisen kuvan haluat antaa yrityksestäsi?

Kevään viimeinen Nordic Gateway -koulutus Brändäys kansainvälisille markkinoille järjestetään 16.4. klo 9-11 Vasekin tiloissa Vaasassa. Tervetuloa!

Contacts

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektledare
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Viexpo