Thursday, 24 January 2019 10:39
Nonverbaalista viestintää

Nordic Gatewayn pidetyt koulutukset jatkuvat keväällä 2019, ja sarjan ensimmäinen koulutus kehon kielestä pitchauksessa toi esiin tärkeitä huomioita itse kullekin sekä esiintymistilanteisiin että myynti- ja pitchaushetkiin. Koulutukseen osallistui 10 henkilöä, jotka saivat hyvät matkaeväät eteenpäin. Nina Dahl-Tallgren Wasa Teaterilta nosti kahden tehokkaan koulutustunnin aikana esille sekä tärkeimmät tärpit käsien ja jalkojen käyttöön, äänen voimakkuuden ja äänenkäytön vaikutukseen asiakkaisiin ja kuuntelijoihin.  Tästä lähtien sekä osallistujat että me Nordic Gatewayssä muistamme, ettemme piilota käsiämme, emme istu kädet puuskassa asiakkaiden edessä, pidämme jalkaterät suoraan eteenpäin ja käytämme katsettamme luomaan energiaa ja kiinnostusta. Ja kaiken takana on hyvä itsetunto, usko itseen ja omiin kykyihin. Ne, joilla nämä ovat jo hallussa liiaksisikin, olkoot hieman varovaisia, ettette anna itsestänne liian omahyväistä kuvaa, sekään kun ei ole asiakkaiden tai muun yleisön mieleen. Sopivassa suhteessa nöyryyttä ja tervettä uskoa omaan itseen, oikeanlainen käytös asiakkaan edessä, ja puolet neuvottelusta on jo voitettu. Esimerkiksi kämmenten suunta viestii jo paljon asiakkaalle omista aikeistasi, kun taas kehon kieli kielii myös siitä, jos henkilöä ei kiinnosta asiasi. Hyvä on muistaa myös toisen peilaaminen, silloin asiakas tai vastapuoli yleensä kokee itsensä kuunnelluksi ja huomatuksi, ja tilanne on hänestä miellyttävämpi. Jos siis asiakas on tuohduksissaan, vastaa hänelle samalla tyylillä, rauhoittaen tilanteen. Jos taas vastassasi on varovainen ja vähäsanainen asiakas, älä hukuta häntä puhetulvaan, vaan mukaudu, kuuntele, peilaa.

Jokaisen kannattaisi myös kokeilla omaa ääntään, miltä se kuulostaa, missä leuan asennossa äänesi kantaa parhaiten? Peili on tässä hyvä apuväline. Saadakseen voimakkuutta ja arvovaltaa oman äänensä taakse kannattaa ottaa koko rintakehä käyttöön puhuessa, tähän löytyy myös käteviä harjoitteita. Omaa pitchausta tai muuta esiintymistä kannattaa ehdottomasti myös videoida ja käydä läpi, vaikka se tuntuisi vaikealta. Tämä on hyvä tapa oppia itsestään ja löytää käytöksestään niitä pieniä merkkejä, jotka muuten jäävät huomioimatta ja joita voisi muuttaa parempaan suuntaan.

Osallistujat saivat kaiken kaikkiaan tiiviin paketin kehon kielen vaikutuksesta sekä pithaustilanteissa että jokapäiväisessä yhteydenpidossa asiakkaisiin. Seuraavaksi Nordic Gateway tarjoaa koulutuksen neuvottelutekniikasta, erityisesti huomioiden Ruotsin markkinat. Koulutus järjestetään 19.2. klo 9-12 Viexpolla Pietarsaaressa. Tervetuloa!

Katja

Contacts

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektledare
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Viexpo