Wednesday, 01 February 2017 15:15
1.2.2017 Euro Expo Stavanger

Nordic Gateway Euro Expo -messuilla Randabergissä

Nordic Gateway -hankkeen järjestämän pop-up-konttorin tiimoilta hanke osallistui myös EuroExpo-teollisuusmessuille Stavangerissa 25.–26.1.2017. Messut järjestettiin Randaberg Areenalla, n. 10 km Stavangerin ulkopuolella. Nämä messut rakennetaan labyrintin malliseksi, jolloin jokaisen kävijän on kuljettava kaikkien messuosastojen läpi päästääkseen labyrintin läpi. Konsepti on loistava, koska näin messukävijät joutuvat käytännössä juttelemaan lähes kaikkien näytteilleasettajien kanssa.

Nordic Gateway -hankkeella oli oma osasto messuilla, ja tarkoituksena oli jakaa ja levittää tietoa hankkeesta sekä pop-up-konttorista sekä tietenkin siitä, minkälaisia yhteistyömahdollisuuksia meillä Pohjanmaalla olisi tarjota norjalaisille yrityksille. Messukävijät pitivät pop-up-konseptia mielenkiintoisena ja olivat yhtä mieltä siitä, että meidän pitäisi Pohjoismaissa tehdä enemmän yhteistyötä. Palaute olikin positiivista, yhteistyö Suomen ja erityisesti Pohjanmaan kanssa kiinnostaa ja monet halusivat kuulla enemmän alueemme yrityksistä.

Messujen näytteilleasettajat olivat norjalaisia ja ruotsalaisia ja hankkeemme oli ainoa suomalainen näytteilleasettaja ja saikin paljon näkyvyyttä ja huomiota messuilla. Kävijöitä puolestaan tuli Tanskasta asti, pääosa kuitenkin norjalaisia. Näytteilleasettajat olivat pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka etsivät itselleen suurempia yhteistyökumppaneita. Messukävijöiden joukossa taas oli suuriakin yrityksiä, ja esim. Olav Thon -hotelliketjun energiaosaston edustaja oli vaikuttunut alueemme panostuksesta energiatehokkaaseen rakentamiseen.

Messuille osallistuneet yritykset olivat tyytyväisiä messupäiviin ja saamiinsa kontakteihin. Messut keräsivät ennätysmäärän kävijöitä, yli 400 henkilöä tutustui messujen antiin ja Nordic Gatewayn konseptiin. Näytteilleasettajia messuilla oli 93, ja luvut ovat erittäin hyviä näille paikallisille messuille. Messujen antina voimme todeta, että Nordic Gateway sekä Pohjanmaa saivat laajasti näkyvyyttä!

Contacts

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektledare
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Viexpo