• Connecting businesses

  Connecting businesses

  Contacts, networks, opportunities, collaboration, new industries
 • If Scandinavia is your destination

  If Scandinavia is your destination

  Supporting Finnish SMEs to Nordic markets

Events

Events

torstai, 11 loka 2018

tiistai, 09 loka – torstai, 11 loka 2018

keskiviikko, 19 syys 2018

keskiviikko, 05 syys 2018


 • Info
  Nordic Gateway on Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKin, Viexpon ja Yrkesakademin i Österbottenin yhteishanke, jolle alkutahdit lyötiin jo marraskuussa 2013. Tuolloin hanke kulki työnimellä ”17–17–17”, joka syntyi visiosta, jonka mukaan vuoteen 2017 mennessä sen avulla 17 uutta yritystä Pohjanmaalta on päässyt Norjan markkinoille, ja näiden yritysten kauppojen arvo olisi 17 miljoonaa euroa. Virallisesti hanke aloitettiin 1.9.2015. Sitä rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja sen toteutusaika on 1.9.2015–30.6.2019.
  Pohjanmaalla kasvu ja kilpailukyky ovat Suomen korkeimpia, ja yritykset ovat perinteisesti hakeutuneet aina kohti länttä, ensisijaisesti Ruotsiin. Kaupankäynnillä Pohjanmaan ja Ruotsin välillä onkin pitkät perinteet. Pohjanmaalla on vahva kyky ja erinomaiset kieleen, kulttuuriin ja yrittäjyyshenkeen nojaavat edellytykset luoda kannattavaa yhteistyötä Ruotsissa ja myös Norjassa.
  Norjan markkinoilla erityisesti öljy- ja kaasuteollisuus, meriteollisuus sekä rakentaminen kaipaavat uusia tekijöitä. Nordic Gateway -työn tarkoituksena on saada uusia yrityksiä Pohjanmaalta lähtemään tekemään kauppaa Norjan ja myös Ruotsin markkinoille. Hankkeen avulla pyritään konkreettisesti luomaan verkostoja eri puolille Norjaa ja Ruotsia eri toimialoille ja välittämään tietoa sekä aitoja kontakteja Pohjanmaan yrityksille. Tärkeänä työkaluna on Vaasan seudulla sijaitseva Pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä EnergyVaasa, joka koostuu 140 energia-alan yrityksestä.
  Hankkeessa järjestetään vuosittain useita erilaisia aktiviteetteja, mm. messuosallistumisia, markkinaselvitysmatkoja, matchmaking-tilaisuuksia, seminaareja, sales café -tilaisuuksia sekä B2B-tilaisuuksia yrityksille. Näistä löydät lisää tietoa kalenterista.
 • Projektissa mukana

  Vaasan Seudun Kehitys Oy

  VASEK on seitsemän kunnan omistama seudullinen kehittämisyhtiö. Vaasa, Mustasaari, Maalahti, Laihia, Isokyrö, Korsnäs ja Vöyri ovat tiiviisti mukana vahvistamassa Vaasan seudun asemaa kilpailukykyisenä alueena. VASEKin tehtävät ovat seudullisen elinkeinoneuvonnan koordinointi ja toimialakohtaisten yrityspalvelujen tuottaminen, seudulliset elinkeinoihin ja yrittämiseen liittyvät kehityshankkeet sekä seudun markkinointi. Yhtiö toimii tiiviissä yhteistyössä kuntien, elinkeinoelämän sekä koulutuksen ja tutkimuksen kanssa ja kokoaa eri toimijoita yhteiseen keskusteluun ja toimintaan seudun kilpailukyvyn edistämiseksi.
  www.vasek.fi

  Viexpo

  Viexpo on osuuskuntapohjalla toimiva yritys, joka tarjoaa pienille ja keskisuurille yrityksille kansainvälistymistä edistäviä palveluja. Viexpon perustehtävä on neuvoa ja palvella kaikkien toimialojen yrityksiä vientiin ja kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Palveluihin kuuluvat mm. yritysten yhteisvientihankkeet (messut ja markkinaselvitysmatkat), markkinaselvitykset sekä kieli- ja käännöspalvelut. Viexpon toimipisteet sijaitsevat Pietarsaaressa, Vaasassa ja Kokkolassa. Viexpo toimii myös Pohjanmaan ELY-keskuksen kansainvälistymisyksikkönä, ja yhteistyökumppaneitamme ovat paikallista elinkeinoelämää kehittävät organisaatiot. www.viexpo.fi

  Yrkesakademin i Österbotten

  Yrkesakademin i Österbotten (YA!) on yksi suurimmista ruotsinkielisistä ammattioppilaitoksista. YA:n eri toimipaikoissa Pohjanmaan rannikolla (Närpiö, Vaasa, Pedersöre, Pietarsaari) opiskelee noin 2200 nuorta ja aikuista, ja YA työllistää noin 250 henkilöä. YA:n omistaa kuntayhtymä Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur, joka muodostuu 14 kunnasta Pohjanmaalla. Ammatillisten perustutkintojen lisäksi YA:lta löytyy laaja valikoima näyttötutkintoja ja erilaisia jatkokoulutuksia sekä myös palveluita yrityksille. YA:lla on myös pitkä kokemus kehitys- ja projektitoiminnasta. www.yrkesakademin.fi
 • Haluatko tietää lisää?

  Ota yhteyttä ja ilmoita itsesi postituslistallemme osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin saat ajankohtaista tietoa Nordic Gateway-projektin tapahtumista.

  Postituslista

Yhteyshenkilöt

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektipäällikkö
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektipäällikkö
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektipäällikkö
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Viexpo