onsdag, 01 februari 2017 15:15
1.2.2017 Euro Expo Stavanger

Nordic Gateway på Euro Expo -mässa i Randaberg

Nordic Gateway-projektets pop-up-kontor i Stavanger är igång, och projektet deltog också på Euro Expo-industrimässan i Stavanger 25.–26.1.2017. Mässan arrangerades vid Randaberg Arena, ca 10 km norr om Stavanger. Dessa mässor byggs som labyrinter, och varje besökare blir alltså tvungen att gå igenom alla mässmontrar för att komma ut. Konceptet är lysande, eftersom detta medför att alla mässbesökare blir också tvungna att hälsa på alla utställare och prata med dem. 

Nordic Gateway-projektet hade en egen monter på mässan, och tanken var att sprida information om projektet och pop-up-konseptet samt naturligtvis också om de samarbetsmöjligheter som Österbotten erbjuder norska företag. Mässbesökarna ansåg att pop-up-konceptet var intressant och var eniga i att vi i Norden borde utveckla samarbetet mellan länderna och regionerna. Responsen var idel positiv, samarbete med Finland och speciellt Österbotten är högintressant och ett flertal ville höra mera om företag i vår region.  

Utställarna på mässan var norska och svenska, vårt projekt var den enda finländska utställaren och därmed fick vi också mycket synlighet och uppmärksamhet på mässan. Besökarna däremot kom ända från Danmark, största delen dock från Norge. Utställarna var små och medelstora företag, som letade efter större samarbetspartners. Bland mässbesökarna fanns en hel del riktigt stora aktörer, bl.a. Olav Thon-hotellkedjans representant var mycket  imponerad av satsningarna på energieffektivt  byggande i vår region. 

Företagen som deltog på mässan var nöjda med mässdagarna och de kontakter som de fått. Mässan hade ett rekordantal besökare, över 400 personer bekantade sig med mässans utbud och Nordig Gateway-konceptet. Mässan hade 93 utställare, och detta är mycket bra för dessa lokala mässor. Som sammanfattning kan konstateras att Nordig Gateway och Österbotten fick mycket synlighet på mässan!

Kontaktpersoner

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektipäällikkö
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Viexpo