fredag, 23 mars 2018 10:27
Norge Today: Uppgången i Norge, sant eller falskt?

Öljy- ja kaasualan investoinnit ovat nousseet Norjassa ennustettua korkeammalle. Tulevina vuosina kasvun odotetaan jatkuvan tasaisesti, mikä mahdollistaa alan yrityksille ja erityisesti öljy - ja kaasusektorinalihankkijoille taas markkinamahdollisuuksia Norjassa.

Norjan teollisuusnäkymät ovat siis nyt vankasti optimistisia ja öljyteollisuus on ennen kaikkea tasaisestinousussa. Suomalaisten yritysten kannattaakin yrittää läpimurtoa Norjan öljy- ja kaasualalle juuri nyt. Näiden pohjatietojen perusteella Nordic Gateway halusi tuoda esille, että pohjalaisten yrityksien kannattaa taas suunnata katseensa länteen ja Norjaan.

Nordic Gateway kutsui verkostoitumistilaisuuteen pohjalaisia yrittäjiä keskustelmaan Norjasta ja kuuntelemaan Norjan öljy- ja kaasualan tämän hetkisestä markkinatilanteesta. Nordic Gateway oli kutsunut Bergenistä asianajaja Lars Kristian Wolff Myklebustin asianajotoimisto Hammervoll Pind AS:stä. Hän kertoi osallistujille positiivisia kuulumisia eri sektoreilta, varovaisuutta kuitenkin noudatetaan edelleen ja Norjan markkinoilla on mahdollisuuksia myös suomalaisille, yrityksiemme pitää luonnollisesti ottaa huomioon, että kustannustehokkuus on aiempaa tärkeämpää, ja alalla on Norjassa päästy huomattaviin kustannussäästöihin, ja näitä odotetaan myös alihankkijoilta. Eli sama,mikä pätee muillakin markkinoilla pätee myös Norjassa, hyvällä tuotteella tai palvelulla ja kilpailukykyisellä hinnalla pystyy kilpailemaan näilläkin markkinoilla. Pahin lamakausi 30 vuoteen on ohitettu, investoinnit lisääntyvät ja viime vuosien löydöt varmistivat uuden nousun. Kunnossapidon puolella kilpailu on kovaa, aktiviteettitaso on suhteellisen korkea, vaikka ei läheskään vuoden 2013 tasolla, näkymät ovat stabiilit ja alalla keskitytään tehostamiseen kaikilla rintamilla. Maritim-puolella rakennetaan uutta, laivoja, lauttoja, kalastusaluksia jne. Lisäksi aktiviteetit porauslautoilla huoltotöiden osalta vetää taas. Uusiutuvan energian osalta Norjassa ollaan erittäin kiinnostuneita, suurimmat toimijat panostavat jo tähän ja esim. Innovasjon Norge panostaa start-upeihin, joilla on teknologisia sekä uusiutuvan energian innovaatioita.

Norjassa onnistuakteen suomalainen yrityksen on tarjottava kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluja, älykkäitä ratkaisuja, hyviä standardeja sekä kilpailukykyisiä hintoja, digitalisointi, robotisointi ja uusi teknologia kiinnostaa!

Katja

Kontaktpersoner

Lasse Pohjala

Lasse Pohjala

Projektledare
Senior Business Advisor
+358 400 629 388
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
VASEK
Johan Skoglund

Johan Skoglund

Projektledare
+358 6 324 24 53
+358 50 386 59 30
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Yrkesakademin i Österbotten
Katja Jankens

Katja Jankens

Projektipäällikkö
Senior International Business Advisor
+358 50 573 88 76
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Viexpo